Over mij: Elianne van Veelen

Over mij: Elianne van Veelen

Als driejarige speelde ik al doktertje en ‘Krul Konijn gaat naar de dokter’ was mijn favoriete boek. Al heel jong wist ik dat ik anderen wilde helpen en genezen. Mijn grote interesse in het menselijk lichaam en nieuwsgierigheid naar hoe mensen (te) genezen, trok me door de zware studie geneeskunde heen. Het werd me tijdens mijn co-schappen al snel duidelijk dat ik geen ziekenhuisdokter zou worden. Niet omdat ik het geen interessant werk vond, maar de sterk hiërarchische verhoudingen, de inefficiënte manier van samenwerken tussen afdelingen en beroepsgroepen én het opknippen van het lichaam in onderdelen lag mij absoluut niet. Ook miste ik tijd: er was in het ziekenhuis geen tijd om stil te staan bij de mens in zijn omgeving, er was alleen tijd voor de klacht zelf. Ik ben er altijd van overtuigd ben geweest dat een gezondheidsprobleem in zijn context gezien en opgelost moet worden. Bewust koos ik voor de bedrijfsgeneeskunde. Hier kon ik de mens als geheel in zijn context zien. En, minstens zo belangrijk, het gaat niet alleen maar over ziekte, maar ook over mee doen, gezond zijn en gezond blijven.

Na verloop van tijd ging er toch wat knagen. Ik zag heel veel mensen op mijn spreekuur met stressgerelateerde klachten en ziekten. Variërend van burn-out en depressie, tot hartziekten en auto-immuunaandoeningen als reuma. Wat me opviel, is dat er bij veel ziekten in de reguliere zorg aan symptoombestrijding wordt gedaan en dat er nauwelijks wordt gekeken naar de oorzaak. Laat staan dat die aangepakt wordt. Sterker nog, bijvoorbeeld het aantal mensen op mijn spreekuur met diabetes type 2 die gaandeweg steeds indrukwekkender aantallen medicijnen kreeg werd steeds groter en groter. Het aantal mensen met burn-out, depressie en andere psychische problemen aan mijn bureau werd ook steeds groter. ‘Ermee leren leven’ leek de enige optie, maar voelde voor mij ook als een zwaktebod. Het sterkte mij in mijn basisgevoel: er wordt niets aan de oorzaak gedaan. Terwijl dáár volgens mij de wezenlijke oplossing van het gezondheidsprobleem ligt. Vanuit mijn holistische visie zag ik heel veel oorzaken: stress, ongezond voedingspatroon, slaaptekort, te weinig beweging, een scheve werk-privébalans, altijd maar ‘aan’ staan en ga zo maar door. Ook ikzelf ontkwam niet aan ziekte en de gevolgen van langdurige stress in mijn leven. Dit alles zette me op het pad van persoonlijke ontwikkeling en leidde me naar een zoektocht binnen en buiten de reguliere geneeskunde naar blijvende oplossingen.

Via mijn zoon kwam ik in aanraking met Emotional Freedom Techniques. Eerst bekeek ik het sceptisch, zoiets simpels kon toch geen oplossingen bieden? Dat kon gewoonweg niet waar zijn. Hoe fout had ik het. Ik zag veranderingen bij mijn zoon en merkte veranderingen bij mijzelf toen ik het zelf ging toepassen. Langdurige emotionele problemen en lichamelijke klachten verdwenen, terwijl ik eerder dacht nooit meer zonder medicijnen te kunnen en met klachten te moeten leven. Ik verdiepte me in de achtergrond van EFT en ontdekte dat er al heel wat wetenschappelijk onderzoek naar wordt en is gedaan wat de werking bewijst. En het bewijs neemt toe. Toen was er maar één weg voor mij: zelf EFT behandelaar worden. Ik volgde de opleiding bij Novet – Gary Craig Official EFT Training Center en rondde deze najaar 2019 af. Wil je ook van je jarenlange klachten af? Wil je ook vrij komen van je negatieve gedachtes en overtuigingen? Neem dan contact met mij op!